פיצה משגעת ללא גלוטן

פיצה ללא גלוטן

כל הילדים והמבוגרים שיש להם צליאק, מחפשים מתכון לפיצה ללא גלוטן- אבל לא מוצאים מתכון מוצלח שיש לו טעם כמו לפיצה 'אמיתית'. אני יודעת את זה כי על המתכון הזה שקדתי כדי להכין לאחי הקטן פיצה שיאהב. מאז הוא כבר לא קטן בכלל, אולי בזכות הפיצה (-;
אז אני גאה להציג את המתכון המשופר והמשודרג עם טעם פשוט מדהים לפיצה ללא גלוטן.

רכיבים: 
 

רכיבים לבצק הפיצה:

3/4 + 2 כוסות קמח נטול גלוטן (קונדיטור)

1/4 כוס קמח אורז מלא

3/4 שקית אבקת אפיה

1 כפית מלח

1 גביע יוגורט 3%

2 ביצים

4 כפות שמן זית

 

לרוטב:

4-5 עגבניות בשלות

כף שמן זית

1-2 שיני שום, לפי הטעם

מלח ופלפל

4 עלי בזיליקום

כף עלי אורגנו / זעתר טריים, או כפית יבשים (לא חובה)

 

תוספות:

גבינת מוצרלה טריה או קשה. ניתן לגוון עם בולגרית או פרמזן או עם גבינה טבעונית.

 

אופן הכנה: 
 

1. מחממים תנור ל- 190 מעלות (חשוב שהתנור יהיה מחומם מראש)

2. לשים את כל החמרים היטב עד שנוצר בצק.

3. משטחים את הבצק בתבנית על נייר אפיה משומן מעט. דוקרים את הבצק במזלג בכמה מקומות.

4. מכינים את הרוטב: מעבדים במעבד מזון לרוטב חלק, או מרסקים היטב בפומפיה את העגבניות וקוצצים דק את עשבי התיבול. אין צורך בבישול, וניתן גם להקפיא את הרוטב.

5. מורחים שכבה של רוטב על הפיצה, מעליה קורעים ביד חתיכות מוצרלה טריה או חותכים בסכין עיגולים של מוצרלה קשה.
מפזרים תוספות כיד הדמיון הטובה: זיתים, פטריות טריות, עגבניות שרי, ברוקולי, בצל סגול, אננס, פלפלים, פרוסות חצילים דקות וכד'.

6. אופים במשך כחצי שעה, עד שהבצק משחים בתחתית והגבינה מבעבעת.

7. חימום חוזר בתנור / טוסטר אובן בלבד- כמו כל המאפים ללא גלוטן, הבצק מאבד ממרקמו וטעמו במיקרוגל.

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

הי ענבל, הלוואי שתעני לפני החג:)
אפשר להכין את הבצק מקמח כוסמין? (למי שלא רגיש)
תודה

טעות להשתמש בביצים כשמכינים בצק ללא גלוטן,בצק יוצא נוקשה ולא אוורירי ולא גמיש ,ממליץ ולהשתמש בכף שטוחה של שמרים יבשים ולא באבקת אפיה .בהצלחה לכולם

היי ענבל לא הבנתי כמה קמח לשים

היי, האם ניתן להכין ללא ביצים? אולי עם שמרים?

מודה שבחשש ניסיתי את המתכון...... לא שיתפתי את הבנות בכך שהמתכון ללא גלוטן ורק לאחר שחוסל הכל סיפרתי יצאה ממש טעים ואף אחד לא הרגיש שזה ללא גלוטן

הפיצה מעולה. הכי טובה שהכנתי בשנים האחרונות. ממולץ לרגישים לגלוטן. לא כל יום אוכלים כזאת פיצה טעימה

הכנתי אתמול את הפיצה )יותר נכון את הבצק( ויצא מעולה!! המשפחה שלי מאוד התלהבה והם בכלל לא צליאקים.
חשוב מאוד לשמן את הידיים כי הבצק מאוד דביק.
תודה! יצא ממש טעים

יצא מדהים !!! תודה תודה תודה !!!
ניסיתי כל כך הרבה מתכונים לבצק פיצה ובסוף זה כל כך פשוט וכל כך טעים.
שמתי חצי כוס קמח אורז במקום רבע כדי שיהיה פחות דביק וכן שימנתי את הידיים עם שמן זית בעת עיבוד הבצק והנחתו על התבנית, יותר קל לטפל בו כך.

תודה לך ענבל על מתכון משגע

אמאלה איך טעעיייםםםם !! לא היה לי יוגורט אז שמתי קצת קוטג׳ במקום :)) ויצא מושלם !!

אני כבר יותר מ10 שנים צליאקית, פעם ראשונה שהכנתי ויצא מעולההההה!!!!!!!
תודה רבההההה

היי. ענבל
יש לי קמח אורז רגיל ולא מלא.
אפשרי?

לא ניסיתי אבל אני מניחה שכן... 

היי,
האם ניתן להמיר את שני סוגי הקמחים המצויינים במתכון ( קמח אורז וקונדיטור) בקמח אחד. לדוג' בקמח תמי?
אם כן, אז זה נשאר באותם כמויות?

תודה :)

יצא מדהים טעים איין דברים כאלה מהולה

ענבל תודה! יצא מדהים מדהים מדהים!
האם ניתן להקפיא את הפיצה לפני האפיה? אני רוצה שיהיה במקפיא פיצות אישיות לעת הצורך :)
תודה רבה!

אני ממליצה לאפות 80-90% ולהקפיא. לאחר מכן את מחממת תנור מראש לחום גבוה, וכשהתנור חם מכניסה לכמה דקות.

הפיצה נהדרת, קלה ומהירה להכנה ומתאימה לכולם ולא רק לצליאקים
תודה רבה

הצלת אותי!!! תודה רבה רבה רבה!!!
פיצה מהממת, בכלל לא מרגישים שחסר קמח..

אני ובתי הצליאקית הכנו אתמול את הפיצה. מתכון פשוט, מהיר ובעיקר טעים. היא הייתה מאושרת. תודה!

אם עושים את הבצק כמו שכתוב הבצק יוצא דביק מאוד מאוד בלי אפשרות לעבוד איתו
רק אחרי שהוספתי כמעט כוס קמח ללא גלוטן יכולתי איך שהוא לעבור איתו
ואז שיטחתי עם הידים כאשר הם רטובות...מה לא עשיתי נכון?

קמח ללא גלוטן הרבה יותר קשה לעבודה מקמח רגיל... ולפעמים צריך לשחק עם כמויות הקמח והנוזלים.

אין מים במתכון האם בכוונה והיוגורט נותן את הנוזלים? והאם ניתן להשתמש במים במקום יוגורט?

שלום ענבל!
רוצה להודות לך מקרב לב על המתכון הפשוט והנהדר הזה, הפך להיות דייר קבע אצלינו בבית!
כל הכבוד!

אני מאוד רוצה לנסות את המתכון, הבעיה שאני רגיש ללקטוז בצורה קיצונית ומכאן היוגורט נפסל.
יש חלב עמיד של חברת רמת הגולן, הוא נטול לקטוז כמעט לגמרי. אפשר להשתמש בו במקום היוגורט, אם זה נחשב באותה הקטגוריה? אם כן, אז איזה כמות חלב לשים?
תודה :-)

הי מחמוד, אתה יכול לנסות להשתמש בחלב הזה, ומקסימום אולי להוסיף כף מאחד הקמחים (כי המרקם של היוגורט סמיך יותר). ספר איך יצא...

מה ניתן לשים במקום יוגרוט.. אסור לנו חלב ניגר....

נסי להשתמש בחלב אורז באותה הכמות והוסיפי מעט קמח.

כמות הבצק היא אישית או משפחתית או יותר?

שלום !ברצוני לדעת עם אני יכולה להכין את הבצק ולשמור במקרר לימים או בפריזר?

לא ניסיתי, אני מניחה שלא תהיה בעיה לשמור יום/ יומיים במקרר או שבועיים במקפיא. נשמח לדעת האם זה מצליח.

שלום,
האם ניתן להשתמש בקמח תירס במקום קמח אורז?
תודה

מן הסתם יהיו שינויים במרקם, עליך לנסות ולבדוק.

שלום,
כמה תבניות ניתן להכין מכמות זו?
תודה

רציתי לדעת האם כמויות הקמח הן לפי כוס מדידה סטנדרטית או לחילופין אשמח לדעת משקלים.
תודה רבה,
אודי

כל המתכונים באתר אמורים בכוסות מדידה סטנדרטיות כמובן.

אני תושבת חו"ל שרוצה לדעת איך ממירה כאן את קמח המרמולייט

יש קמחים אחרים נטולי גלוטן, מרמולייט הוא רק שם מסחרי... אנחנו מדברים על קמח יעודי ללא גלוטן, באנגלית: Gluten free flour substitute. תסתכלי ברכיבים, שם תראי עמילן תירס(corn starch), סוכר ומייצבים צמחיים (E466, E414). כך תדעי שמצאת את הקמח שאת מחפשת.

בצק מוצלח ביותר, וטעים בטירוף!!!!

עמודים