פודינג צ'יה

מתכון טבעוני
מתכון לפודינג צ'יה

בטח שמעתם על צ'יה וכמה שהיא בריאה וטובה ויפה ויכולה להביא שלום עולמי. אחרי שהשתכנעתם, בוודאי שאלתם את עצמכם מה אפשר לעשות עם צ'יה? אם ניסיתם להוסיף אותה לסלט או ליוגורט או לדייסה, אני מבטיחה לכם שמה שקיבלתם ממנה זה גורנישט מיט גורנישט- כי כמו כל משפחת הזרעים, הדברים הטובים נמצאים בפנים וניזוקים בחימום. אם מוסיפים את הצ'יה למאפים או לחמים ולמזון חם, כי חומצות השומן הנהדרות שבה - אומגה שלוש בעיקר, הופכות למזיקות כשהן מתחממות.
אז איך מכינים צ'יה? בהשריה ממושכת בנוזלים פושרים או קרים, השריה שתאפשר ריכוך ולעיסה. 

עקרונות: 
1. לצ'יה אין יותר מדי טעם, לכן צריך להקפיד על רכיבים שטעימים לכם להכנת הפודינג. 
2. נוזלים: חלב כלשהו שאתם אוהבים - לא פרה כמובן, כי בריאות כבר לא תוציאו מזה, אלא חלב שקדים, קשיו, חלב אורז, חלב שיבולת שועל, חלב קוקוס מעורב במים וכו'.
3. המתקה: אפשר להמתיק בסילאן/ דבש/ מייפל או פירות יבשים לפי הטעם, או בכלל לא.

גיוונים:
אפשר להכין בכל טעם ועם כל מיני תוספות, שקדים, אגוזים, פירות יבשים וטריים, תבלינים כמו קינמון ווניל כיד הדמיון הטובה עליכם. אני מפרסמת פה את המתכון האהוב עלי, ותרגישו חופשי לגוון ולספר לנו אחר כך מה אתם עשיתם בדייסה שלכם.

יאללה, למתכון:

רכיבים: 

כוס (240 מ"ל) חלב שקדים/ סויה/ חלב אורז
5 כפות זרעי צ'יה
זרעים מרבע מקל וניל או מעט סוכר וניל/ תמצית וניל אמיתיים

להגשה:
מעט סירופ מייפל אמיתי או שני תמרים קצוצים
פירות טריים: תותים/ מנגו/ אוכמניות/ פטל/ רימונים/ תאנים

אופן הכנה: 

1. מערבבים את החלב, צ'יה, והווניל בצנצנת. מניחים במקרר למשך שעה.
2. לאחר שעה מערבבים היטב.
3. משאירים לנוח במקרר עד ההתגבשות, כ- 4-5 שעות. (נשמר היטב כיומיים שלושה במקרר.)
4. מוציאים מהמקרר לפחות שעה לפני האכילה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. 
5. טועמים וממתיקים אם יש צורך. מוסיפים פירות טריים. 
 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה