עוגת פרג כוסמין

עוגת פרג כוסמין

עוגת פרג- כוסמין מעולה ופשוטה להכנה- בלי הפרדת חלבונים ובלי הקצפות. העוגה יוצאת גבוהה, רכה ופשוט טעימה.

רכיבים: 
 
2 כוסות קמח כוסמין (או קמח מלא)
שקית אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
1/4 1 כוסות סוכר חום או סירופ אגאבה 
3 ביצים גדולות
1/2 1 כוס חלב סויה/ אורז (מה רע בחלב רגיל?)
3/4 כוס שמן, רצוי מכבישה קרה
3/4 כוס פרג טחון
כפית קליפת לימון מגורדת
 
 
רכיבים לציפוי שוקולד מושחת- לאירועים מיוחדים

(גם בלעדיו העוגה מעולה, אבל אם רוצים להרשים או להתפנק- זה הציפוי המושלם)

3 כפות קקאו מנופות
5 כפות סוכר חום
2 כפות מים
50 גר' חמאה/ גהי/ שמן קוקוס
50 גר' שוקולד מריר איכותי שבור לקוביות

 

אופן הכנה: 

1. מערבבים היטב את כל החמרים (רצוי לערבב קודם את החמרים היבשים, ואז להוסיף את שאר המרכיבים, ולערבב שנית).
2. אופים ב- 180 מעלות, כחמישים דקות, בשתי תבניות אינגליש קייק או בתבנית 26, עד שהעוגה מתייצבת ומזהיבה.

אפשר גם לאפות בתבנית מאפינס, ולקצר את זמן האפיה ל- 30-40 דקות, עד שהמאפינס זהובים.

 

ציפוי:

1. מערבבים קקאו, סוכר ומים בסיר קטן.
2. מוסיפים חמאה ושוקולד, מניחים את הסיר על אש קטנה ומערבבים עד שהתערובת נעשית חלקה ואחידה. להיזהר שהשוקולד לא ישרף! 3. שופכים את ציפוי השוקולד על העוגה לאחר שהצטננה.

 
תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

ענבל בוקר טוב,
באיזה גודל תבנית? אינגליש, עגולה או גדולה.
חד פעמית כסף, כוונתי.
תודה, אילנה.

הוספתי פרורי שוקולד ופחות ביצה אחת
עוגה מעולה!!!

עשיתי את העוגה בלי בייצים כי אני טבעוני וגם קונדיטור ויצא מעולה :)!

שלום כמה מאפינס יוצאים מכמות של עוגה אחת? תודה

שלום האם בעוגת פרג אפשר להשתמש במיץ תפוזים או תפוחים במקום חלב סויה? תודה

בהחלט. אך עם חלב סויה או חלב שקדים היא יוצאת נהדרת ממש.

היי... ניתן להחליף חלב במיץ תפוזים? ושמן רגיל בשמן קוקוס?

האם ניתן להמיר שמן קנולה בשמן קוקוס?
האם לאגבה השפעה על הטעם?

כן, ניתן. לאגאבה יש טעם מעט שונה. 

עושה מידי שבוע את עוגת הכוסמין תפוזים עם שמן קוקוס והיא מעולה... האם שמן זה מתאים גם לעוגת הפרג? האם האגבה אכן שומר על הטעם של הסוכר או שהוא מורגש?

השמן אכן מתאים גם לעוגת פרג.

היי, תודה על המתכונים הנפלאים.
האם ניתן להחליף את החלב בחלב שקדים?
תודה רבה,
שלומית

תודה, ובשמחה. אין בעיה להחליף..

האם אפשר להחליף את החלב במיץ תפוזים?
האם אפשר להוסיף קוקוס? אגוזים קצוצים?

לא ניסיתי להכין את העוגה עם מיץ תפוזים אך אני מניחה שזה יהיה בסדר. אם את מוסיפה קוקוס זה כבר מתכון אחר לגמרי ויש לחשב מחדש את כמויות השמן והנוזלים בעוגה. לא מומלץ. אין בעיה להוסיף אגוזים אך שימי לב שהם מתחמצנים בחום והופכים מזיקים לבריאות.

עוגה מצויינת! הורדתי את הסוכר ובמקומו הוספתי תרכיז תפוחים טבעי (הורדתי מים באותו יחס) ויצא מעולה. תודה רבה

הכמה תרכיז תפוחים? אם המרת את כול כמות הסוכר בתרכיז תפוחים?

האם ניתן להחליף את הב=סוכר עם מייפל, דבש או ממתיק אחר? או סוכר חום?

כמובן, ניתן להחליף בכל ממתיק אחר. שימי לב שאם את מחליפה בדבש, יש לשים הרבה פחות (הדבש מתוק בהרבה מסוכר.) אם את משתמשת בדבש, או סירופ מייפל, יהיה טעם אחר לעוגה, כי יש לשניהם טעמים מאוד מודגשים. אפשר גם להחליף במולסה, או בסירופ אגאבה.

הבנתי שזה מאד לא בריא ואפילו מכיל לעיתים אלומיניום,
האם יש תחליף הולם או אפשרות לצמצם?

אבקת אפיה לא מכילה אלומיניום, ולצערי לא ניתן להכין עוגות ללא אבקת אפיה. (זאת אומרת, ניתן, אך הן לא יתפחו ויהיו יותר כמו מאפה דחוס). יש אפשרות להמיר חלק מאבקת האפיה בסודה לשתיה אבל היא לא בריאה יותר מאבקת אפיה כך שלדעתי אין טעם.

יש אבקת אפיה ללא אלומינים של חברת רומפורד שנמכרת בחנויות טבע,

עוגה מצויינת! וגם באמת מהירה. אפשר לעשות גם עם קמח רגיל?

כמובן שאפשר, אבל אז את מאבדת את הערכים התזונתיים של הכוסמין.