עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות

עוגיות שוקולד צ'יפס בריאות


אומרים שיסורי המצפון נולדים כשנולדים לנו ילדים. כשאת גם נטורופתית, או שאת חוששת שהילדים שלך יפתחו חסך ממתקים וג'אנק ושירגישו שונים מאחרים, או שיאכלו ג'נק ויפתחו נזקים בריאותיים. הדרך שלי היא ללכת בדרך האמצע- אני משתדלת להכין את האוכל הטעים בגירסאות בריאות יותר, אבל רק כל עוד זה לא בא על חשבון הטעם. 
את העוגיות האלה אני מכינה כשאני רוצה לפנק את הבן הגדול שלי, שאוהב עוגיות, ומשוגע על צימוקים.
התחלתי ממתכונים קלאסיים של עוגיות שוקולד צ'יפס, ובכל פעם הורדתי עוד קצת ועוד קצת את כמות הסוכר והשוקולד, עד שהגעתי לכמויות קטנות בחצי מהמתכונים הרגילים, אך בלי לפגוע בטעם בכלל! העוגיות האלה עשירות בשומן, ולכן אני לא מגדירה אותן כמזון בריאות, אך הן בריאות הרבה יותר מהגירסאות הרגילות לעוגיות האלה, וודאי וודאי שמאלה הקנויות. 

רכיבים: 


1/2- 3/4 כוס סוכר חום
170 גר' שמן קוקוס או חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים
כפית תמצית וניל אמיתית
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כפית מלח
2 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר גם קמח חיטה מלאה)
1/2 כוס קוואקר דק/ גס
100 גר' שוקולד צ'יפס איכותי או שוקולד מריר איכותי חתוך לקוביות קטנות
כוס- כוס וחצי אגוזי מלך שבורים וקצוצים
חופן צימוקים שחורים, רצוי אורגניים (לא חובה, למי שלא אוהב)

אופן הכנה: 
 
1.מחממים תנור ל- 190 מעלות. מעבדים את הסוכר והחמאה במיקסר עד שנוצרת תערובת קרמית מפתה. מוסיפים את תמצית הוניל והביצים.
2. מוסיפים את המלח והסודה לשתיה, תוך כדי ערבוב, ולאחר מכן מוסיפים את הקמח והקוואקר לערבוב מינימלי.
3. מוסיפים צימוקים, אגוזים, שוקולד צ'יפס ומערבבים.
4. צרים עם ידיים רטובות כדורים ומשטחים אותם, או משתמשים בשתי כפות כדי לסדר גבעות קטנות על תבנית ונייר אפיה. 
5. אופים 10-15 דקות (לא יותר) ומשתדלים לחכות שהעוגיות יתקררו לפי שמחסלים אותן. 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

היי,
האם ניתן להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן באיזה יחס?
כמה זה 170 גר' שמן קוקוס במ"ל..? (הוא נוזלי)
תודה

עוגיות מדהימות! קיבלתי הרבה מחמאות בבית.
איזה כיף. תודה לך :)

העוגיות יצאו מעולות!!! כולם ליקקו את האצבעות. שדרגנו עם סוכר קנים אורגני ופשתן. יצא אדיר, תודה רבה (((:

השבוע צפיתי בשף רוקו דיספיריטו שיצר עוגיות שוקולד צ'יפס משעועית לבנה, מה שנחשב גם חלבון וגם בריא מאד. לא יודעת אם את מכירה או שמעת על השף הזה הוא אמריקאי ממוצא איטלקי כמדומני ויש לו תוכנית משלו שבו הוא מביא משפחות שחיות על ג'נק פוד ומראה להם פיזית כיצד ניתן את אותו מזון אהוב לברוא במטבח באופן גם טעים גם בריא, גם קל לעשיה, גם זול מבחינת הוצאה כספית וגם קלורית, חצי או פחות מהמזון התעשייתי. אז ניסיתי למצוא באינטרנט ולצערי לא מצאתי. לו האנגלית שלי היתה ברמה גבוהה יותר אני מניחה שהייתי מגיעה לאתר שלו ומוצאת את המתכון, אך לצערי זה לא. :-) בכל מקרה רציתי לשתף אותך כנטורופתית. עד אותה תכנית לא ידעתי כלל שקיים קמח משעועית לבנה.. תודה לך על כל המתכונים הבריאים והטובים שאת חולקת אתנו.

תודה על השיתוף! אחפש אותו. 
ענבל נתן בר
נטורופתית

לא נוח, זה ידבק. אם אין מיקסר, אפשר להשתמש בכף.

אם אכין כמות כפולה זה יצא אותו דבר מבחינת טעם? וכמה זמן זה מחזיק (במקרר או לא)

שלום. זאת הפעם הראשונה שאני בתוך האתר,
אינני יודעת לחשב ולהבין ציון כמות של שמן עפ"י גרם כגון: 170 גרם שמן קוקוס. והיכן ניתן לרכוש קמח אורז וקמחים ללא גלוטן? האם בכל בית טבע?? תודה.

היי,
האם ניתן להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן באיזה יחס?
כמה זה 170 גר' שמן קוקוס במ"ל..? (הוא נוזלי)
תודה

היי, כמה יחידות בערך יוצא מהמתכון הנ"ל?
האם אפשר להחליף את הסוכר החום בכמו סוכר?

הי ענבל, רציתי לדעת אם אוכל להמיר את הסוכר בתחיף ומה הכמות?
תודה רבה

כשמדפיסים זה מדפיס גם את כל התגובות, לטיפולך

היי ענבל
יש איזשהי דרך להקטין את כמות החמאה במתכון?

אם אין לי שמן קוקוס וחמאה במה אפשר להשתמש ? שמן קנולה?

פעם שנייה כבר שאני מכינה את העוגיות וכל פעם משדרגת את התוספות ויוצא מהמם וטעים! סבתא שלי אימצה את המתכון ממני ונהנתה מאוד, ואם סבתא מאמצת כנראה שזה באמת מוצלח:)
כל הכבוד ותודה!!

ניסיתי. יצא מעולה! נגלה אחת לא מספיקה. הולכת להכין עוד אחת. תודה רבה עוגיות מעולות!!!

היי ענבל,
המתכון נראה מעולה אבל אין לי מיקסר, לוותר או שאפשר בלי?
תודה!

הי, שמחתי למצוא מתכון לעוגיות טעימות על בסיס כוסמין
כתוספתי הכנסתי 150 גרם שוקולד צ׳יפס וקוואקר (לא היו לי אגוזים ואני לא אוהבת צימוקים)
אבל, יצא מתוק לטעמי, אפשר להוריד את הסוכר ל1/4 כוס סוכר?
איפה אפשר לקנות פתיתי שוקולד איכותיים, אולי אפילו מרירים?

תמיד אפשר ורצוי להוריד את כמויות הסוכר, אך קחי בחשבון שמכיוון שהעלית את כמות השוקולד ולא שמת שקדים זה יוצא מתוק יותר.
שוקולד איכותי אפשר לקנות בחנויות לחמרי אפיה. (כמו SPICES) או חנויות זולות יותר. ככל שאחוז מוצקי הקקאו גבוה יותר כך השוקולד איכותי יותר.

האם אפשר להחליף את החמאה במרגרינה?

אפשר, אבל למה שתרצה/י לעשות את זה? מרגרינה מאוד לא בריאה.
אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס (יש שמן קוקוס ללא טעם).

העוגיות האלו פשוט מומלצות!!! אצלינו הן נחטפות בשניות ומספיקות בקושי ליומים. אנחנו משלבים קמחים לפי מה שיש בבית (שופין, כוסמין וכו) וגם החלפנו את החמאה בשמן קוקוס. יוצא חבל על הזמן

היי ענבל
אני נטורופתית בעצמי, ואני רוצה לפרגן על המתכונים הטובים באתר, יצא לי לנסות כמה. אני ממליצה על האתר שלך בשמחה :)

תודה על הפירגון לירון ותהני מהמתכונים!

הי ענבל,
אני מנסה לעבור לקינוחים, בין היתר, בריאים יותר ונראה לי שאת עונה לי על כל הציפיות אז תודה מראש.
האם אפשר להחליף בשמן ?
תודה ואמשיך לעקוב!

הי יונית, שמחה לשמוע שאני עוזרת (-:
בעוגיות אנחנו צריכים את השומן שהוא נוקשה יותר בטמפרטורת החדר, ועם שמן זה עובד פחות טוב. אם כבר, תנסי שמן קוקוס, שהוא יכול להתאים.

אתר מעולה!
תודה מראש על התשובה.

אין בעיה להחליף, אך יתכן שהבלילה תצא נוזלית יותר.

וואו ענבל... העוגיות הכי קלות שהכנתי, ומוצלחות הרמות.
אני מנסה להכניס לתפריט הביתי דברים בריאים בלי ליצור אנטי.
ובסה"כ אנחנו לא מכניסים חטיפים וממתקים הביתה. אבל פעם בכמה זמן כשממש בא אז למה שה לא יהיה עוגיות שמכילות קוואקר וקמח מלא...
תענוג, תודה