עוגיות טחינה- חלבה טבעוניות ללא גלוטן

מתכון טבעוני
עוגיות טחינה- חלבה

לפני כמה שנים מטופלת שלי, שהבן שלה היה רגיש לביצים, למוצרי חלב ולגלוטן הציבה בפני אתגר: לחשוב על עוגיות טעימות שהיא יכולה להכין לבן שלה, שלא יכילו קמח, מוצרי חלב וביצים. כשחשבתי על עוגיות הטחינה- חלבה הרגשתי כאילו זכיתי במיליון דולר.
אבל העוגיות האלה טעימות וחביבות גם על אוכלי כל. העוגיות האלה עשירות מאוד בברזל וסידן, בריאות וטעימות- מה עוד אפשר לבקש?
 

רכיבים: 


3 כוסות קמח כוסמין (בצליאק-יש להשתמש בכוס וחצי קמח קונדיטור וכוס וחצי קמח אורז מלא)

1 כוס טחינה גולמית ללא תוספות- רצוי משומשום מלא

1 כוס סוכר חום

200 גר' שמן קוקוס (מי שאינו טבעוני יכול להכין עם גהי או חמאה)

אפשר: אגוז מוסקט, קינמון, ג'ינג'ר,וניל וכו' לפי הטעם

שקדים / אגוזים קצוצים לקישוט

 

אופן הכנה: 
 

1. מערבבים היטב את כל החמרים פרט לאגוזים.

2. יוצרים עוגיות ובמרכז כל עוגיה נועצים חתיכת אגוז/ שקד. אופים ב- 180 מעלות מקסימום בתנור שחומם מראש, עד 12 דקות אך לא יותר.
העוגיות נראות לא אפויות, לא להיבהל כי הן מתקשות אחר כך. אפיה ממושכת יותר תהפוך אותן לקשות כמו אבן.

 

 

תגיות ראשיות: 

מוצרים קשורים

הוסף תגובה חדשה

תגובות

אי אפשר להכניס סילאן במקום סוכר חום ?

האם אפשר להמיר את הסוכר החום בסילאן? אם כן- מה יחס ההמרה?

ניתן להחליף את קמח כוסמין בקמח תירס?

הן ממש טעימות אבל מתפוררות. עשיתי בדיוק לפי המתכון. יש עיצה?
תודה

כן, העוגיות אכן נוטות להתפורר. לכן מומלץ לאחסן אותן בקופסה שטוחה בשכבה אחת.

הוספת 1=2 כפות דבש, אפשר במקום חלק מהסובר, מפחיתה מאוד את הפורריותץ

אני מכינה את העוגיות האלה נימוחות בפה. אך עם סילאן טבעי וגם עם רסק תפוחים טבעי במקום שמן. יוצא מעולה עם קמח קוקוס. הטחינה עצמה היא בעצם מלאה שומן, לכן אפשר לוותר לחלוטיין על הוספה של כל שמן. ממליצה לנסות בחום.

אשמח לכמויות של הסילאן, רסק תפוחים ובקשר לקוקוס הוא מחליף את כל הקמח כוסמין?

אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה

אהלן, נשמע מעניין בלי שמן ועם רסק תפוחים, תוכלי בבקשה לרשום את הכמויות?
תודה

התערובת יצאה לי נוזלית לגמרי ...

מוזר... האם השתמשת בשמן קוקוס או בשמן אחר? כי שמן קוקוס הוא מוצק (אלא אם כן חם מאוד ואז אפשר לשמור אותו במקרר) ולכן אין סיבה שהתערובת תצא נוזלית.

האם אפשר להמיר את הסוכר החום בדבש או דבש ודיאטיפ כפי שעשתה אחת המגיבות לעוגת הגזר ?

האם אפשר לשים משהו אחר במקום חמאה כדי שהעוגיות לא יהיו חלביות?!

היי ענבל
אני מאוד נהנית מהאתר שלך ועל כך תודתי. ראיתי שניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס.. מה הכמות המומלצת?
תודה

על מנת לדעת את הכמות עליך לשים חצי כוס דבש/סילאן, ולטעום את התערובת. אם יש צורך, להוסיף עוד קצת דבש עד שתגיע לדרגת המתיקות הרצויה (וכן יש לשים לב לסמיכות התערובת, כדי שניתן יהיה ליצור עוגיות ושהיא לא תהיה נוזלית מדי)

אף פעם לא ניסיתי להקפיא אותן- הן נגמרות מהר מאוד... אבל אני לא חושבת שתהיה בעיה להקפיא אותן.