סלט מאש פיקנטי

מתכון טבעוני
סלט מאש פיקנטי

המאש היא שעועית, שייכת למשפחת הקטניות אבל נחשבת לקלה לעיכול ולכן מתאימה גם לתינוקות ולאנשים עם מערכת עיכול רגישה. עשירה מאוד בויטמינים, מינרלים וסיבים, ויכולה להיות תוספת או מנה עיקרית נהדרת. המנה הזו אהובה גם על אנשים שאין להם שום זיקה לאוכל בריאות ושמתעלפים אם הם רואים נבט- אולי בגלל שהטעם שלה מזרחי- מקומי. 

רכיבים: 
 

כוס שעועית מאש או אזוקי מונבטת ומבושלת עד לריכוך (ראו הנבטת קטניות)

קמצוץ כמון
מעט שמן זית
מיץ לימון טרי
אופציונלי (לא לתינוקות): מלח, שן שום טרי כתושה

 

אופן הכנה: 

מערבבים היטב את החמרים, רצוי כשהשעועית עוד חמה, לספיגת הטעמים. טועמים ומתקנים תיבול.
אפשר גם לטחון לממרח במעבד מזון. אני אישית בדילמה קשה תמיד, לא יודעת מה טעים לי יותר (-:

לפעוטות מועכים את השעועית בעזרת מזלג או טוחנים לתינוקות קטנים יותר לממרח (טעים מאוד- מגיל 9 חודשים אפשר גם למרוח על לחמניות כוסמין או על לחם כוסמין).

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה