סלט ירוק איטלקי

סלט ירוק איטלקי

אני תמיד שוטפת חסה שלמה או שתיים, מייבשת ומכניסה למקרר עם קצת נייר מגבת שאני תוחבת בין העלים. ככה תמיד יש לי חסה שטופה שאני צריכה רק לקרוע לתוך צלחת. עוד דבר שתמיד יש לי במקרר זה רוטב ויניגרט ביתי ופשוט להכנה, שמחזיק מעמד במקרר לנצח.

אני מאמינה גדולה בפשטות, ולמעט התקפים בלתי ברורים של טירוף בו אני מכינה מתכונים מסובכים ומורכבים (ג'חנון ביתי בריא,  לחם שאור וכל מיני כאלה)- בדרך כלל המטבח שלי מהיר ופשוט. אין לי הרבה זמן פנוי, ואין לי סבלנות לבלות שעות במטבח בחום יולי אוגוסט. 
זאת הסיבה שאני מוצאת כל מיני קיצורי דרך ומכינה ארוחות קיץ מהירות.
אחת מהארוחות האלה שמככבות אצלי בחודש האחרון היא סלט ירוק איטלקי עם לחם טוב. היא מבחינתי ארוחה מעולה לכל דבר, והחשוב- היא לא כבדה.
הסלט הזה הוא בעצם עלים ירוקים עם כמה תוספות שכל אחת מהן שווה זהב- והראשונה היא פרמז'ן משובחת. ולא, אני ממש לא מתכוונת לזו מהסופר. אז או שתבריחו מהחופשה ברומא גוש פרמז'ן ענקי (ותביאו גם לי בבקשה!), או שתסעו למעדניה משובחת שמייבאת פרמז'ן איטלקית ראויה. 
על הדרך, תקנו גם ארטישוקים משומרים בשמן, והנה לכם סלט מושלם נפלא וטעים בכלום מאמץ.
ותקשיבו, ילדים מתים עליו. 
 

קצת ערכים תזונתיים:
הוא סלט לא דיאטטי במיוחד, בגלל הארטישוק שמשומר בשמן והפרמז'ן. אם מפזרים פרמז'ן במתינות ומסננים היטב את השמן מהארטישוק הוא עומד בקריטריונים של ירידה במשקל. (בעיתות מצוקה, כשאני חייייייבת לרדת איזה קילו, אני אפילו סוחטת ממנו את השמן עם מגבת נייר).
הפרמז'ן היא גבינה דלת לקטוז במיוחד, והפירות המתוקים עשירים בויטמינים ובפרוקטוז.
 

רכיבים: 

עלים ירוקים- חצי חסה או חבילה קטנה בייבי
2 ארטישוק משומר שלם
פרמז'ן
פרי מתוק כמו מנגו לא רך מדי או 3 תאנים בשלות


לרוטב:
הכמות מספיקה לכמה סלטים, את היתר שמרו במקרר.
רבע כוס מיץ מלימון טרי
גרידת לימון טרי
1/2 כוס שמן זית
מלח אטלנטי
מעט פלפל גרוס

 

אופן הכנה: 

1. שוטפים את העלים ומייבשים.
2. מוציאים את הארטישוקים מהשמן ומניחים במסננת קטנה לניקוז השמן. חותכים כל ארטישוק
ל- 6 -8 חתיכות בערך, שנרגיש אותו בסלט. אם קניתם ארטישוקים חתוכים, אין צורך לחתוך.
3. חותכים את המנגו לקוביות או את התאנים לרבעים- את התאנים כדאי 'לבצוע' עם הידיים, זה יותר טעים ונראה יותר כפרי ומגרה. 
4. חותכים את החסה לחתיכות בגודל ביס. מפזרים מעל את הארטישוקים ואת הפירות.
5. מערבבים את כל רכיבי הרוטב ומוזגים מעט ממנו על הסלט- רק כדי שיצפה מעט את העלים. הדרך לדעת שלא שמנו יותר מדי היא שלאחר הערבוב, כמעט ואין רוטב בקרקעית.
6. בעזרת קולפן פשוט 'מקלפים' מהפרמז'ן גילופים ארוכים ויפים. 

אוכלים עם לחם איכותי כמו לחם שאור, לחם כוסמין או לחמניות כוסמין איטלקיות, או סתם ככה. 
בתיאבון!


 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

תודה עעל המתכון אנחנו מאוהבים בסלט הזה ומכינים אותו בכל הזדמנות

טעים כל כך... עשית לי זכרונות מרומא.... בא לי רומא )-: )-: )-: