מרק תימני

yaman soup

טוב, תראו, למרק תימני יש עשרות ואולי מאות גרסאות, כל אחד ישבע לכם שזה שסבתא שלו היתה עושה הוא המקורי והאמיתי. אבל למעשה, תימן היא ארץ גדולה ובה מחוזות רבים, ומכאן השוני. המרק שאני מכינה מורכב מזכרונות המרק של סבתא חממה, עם הגזר שאמא שלי הוסיפה (המצאה שלא קשורה בעקרון למרק תימני אבל טעים מאוד), עם המרק של סבתא של האיש שלי.
לפעמים אתם עלולים לראות תימנים מתהפכים בקרבם כשאני מוסיפה קניידלך (עם סחוג!) למרק, כי מה לעשות, יש גם סבתא הונגרייה וסבא פולני, אבל הפעם אתן לכם את הגרסה התימנית למתכון ללא תוספות.

מה טוב במרק תימני? הוא מהיר הכנה, בלי קיצוץ והכנות ושטויות, הוא בריא ומכיל ציפורן והל וכורכום (בתוך החוויג' מרק) שהם אנטידלקתיים, אנטיויראליים, מחממים, מחטאים, נפלאים למערכת העיכול ולדם. 
וחוצמזה, זה טעים רצח.
 

רכיבים: 

עוף שלם, מפורק
עצם בקר למרק
בצל מקולף, שלם
4 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים
שני מקלות סלרי עם העלים, שטופים
חצי חבילת כוסברה
אופציונלי אך לא מקורי: גזר
כף גדושה מאוד (בהריון שבוע 42) חוויג' מרק 
מלח
אופציונלי: 2 מסמרי ציפורן, 2 גרגרי הל

אופן הכנה: 

1. שוטפים היטב את העוף ואת העצמות למרק, מניחים בסיר ושמים מים (מינרליים או מטוהרים) רק עד לכיסוי. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שמצטבר בעזרת כף. מנמיכים את האש.
2. מוסיפים את כל הירקות והעלים, שלמים כמו שהם (איזה פשוט! בלי לחתוך). אם מצטבר קצף נוסף מוציאים גם אותו.
3. מוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
4. זהו! מבשלים עד שמזלג שננעץ בעוף נכנס בקלות. גם פה יש את אלה שאוהבים שהעוף ממש מתפרק מהעצם, ואת אלה שאוהבים שהוא לא מבושל מאוד ועדיין קשה (ואותם, אם תשאלו אותי, צריך לסקול בכיכר העיר).
5. מגישים עם עגבניה מגורדת מעורבת עם סחוג, ואני אוהבת גם לזרות כוסברה טריה למעלה.

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

תודה שאת מגלה לקהל הרחב את כל סודות התימנים, המתכונים שלך תמיד יוצאים מיליון דולר

אני מבשלת את המרק התימני דומה מאוד רק בלי הגזר, הפעם נצמדתי למתכון שלך יצא מעולה