מרק ערמונים ובטטות

מתכון טבעוני
מרק ערמונים ובטטות

ואריאציה של המרק הנהדר הזה טעמתי בשוק מחנה יהודה, וכשחזרתי הביתה פשוט הייתי חייבת לשחזר את הטעם הנהדר. עשיתי כמה ניסיונות והגעתי למתכון הכי פשוט: ערמונים ובטטות. זהו. בלי שום תוספת. כשהתפתיתי להוסיף שום, או עלים ירוקים, או סילאן, או כל דבר אחר- זה פשוט גרע מהטעם המושלם של המרק. ועל זה אמא שלי תמיד אמרה: כל המוסיף גורע.
את המרק הזה אני מגישה בכל פעם שאני מארחת, ואני גורפת מחמאות כאילו ישבתי תשע שעות על המרק הזה ולא תשע דקות. 

רכיבים: 


3 שקיות ערמונים בואקום
3-4 בטטות גדולות 
מים מסוננים לכיסוי

אופן הכנה: 
 

1. מנקים את הבטטות היטב וקולפים אזורים לא יפים או עם 'שיערות'. 
2. מבשלים את הבטטות והערמונים במים (לא לשים הרבה מים, רק לכיסוי) עד שהבטטות מתרככות. 
3. מעבירים לבלנדר או טוחנים בבלנדר מוט חזק. מוסיפים מעט מים אם צריך.
4. טועמים ומתבלים במלח טוב ובפלפל גרוס. אם אתם רוצים להתפרע, שימו קצת שבבי צ'ילי. 

זהו. נכון מושלם?

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

היי ענבל
האם טוחנים יחד עם המים שבו בושלו?
וכתבת גם שקולפים בבטטות אזורים לא יפים..אז אמורים לבשל עם קליפה ואחכ לקלוף?

תודה

הי ענבל, נראה לך אפשר להוסיף דלעת גזר ודלורית? או משהו מהם? ומה לגבי בצל?