מרק עדשים כתומות מופלא

מתכון טבעוני
מרק עדשים כתומות מופלא

הכל התחיל מזה שהייתי כל כך עייפה בערב, ששכחתי להשרות אורז מלא וקטניות לארוחת הצהריים של יום המחר. בבוקר עמדתי מול המזווה ושאלתי את עצמי איך אני מכינה לנו ארוחת צהריים בריאה בלי להתפשר, ובלי שום הכנות מוקדמות. אחרי חיטוטים קלים צדו את עיני העדשים הכתומות, אלה שבשביל נזיד מהן מכר עשיו את הבכורה לאחיו, שככל הנראה היה בשלן מעולה. אני מסתכלת עליהן- הן כל כך קטנות וחמודות, אני בטוחה שהן יסכימו לנבוט לי בצ'יק אם אני אבקש מהן יפה. 
אחרי פחות משעה של השריה, בבוקר לא חם במיוחד בחודש מאי, העדשים התחילו להיפתח וחלקן הוציאו נבט זעיר. העברתי למסננת וכיסיתי במגבת, ושעה נוספת לאחר מכן כבר היתה לי מסננת מלאה עדשים מונבטות. המרק שהכנתי מהן היה משובח, מספק ואחד הטעימים שאכלתי. 

 

 

 

רכיבים: 

2 בצלים (ואפשר יותר)
10 גבעולי סלרי קצוצים, או שורש סלרי נקי וחתוך לפרוסות עבות
3-4 גזרים חתוכים לקוביות או לחצאי עיגולים
3 שיני שום קצוצות או פרוסות
צביטה מקצה של ענף רוזמרין
1/2 כפית צ'ילי מחוקה (אפשר גם לוותר אם ילדים קטנטנים מעורבים בעניין)
1 כפית שטוחה פפריקה
1 כפית כמון טחון
פלפל ומלח
1.5 כוסות עדשים כתומות מושרות (כשעה) ומונבטות (לא חובה)
ציר ירקות, או מים

להגשה:
שמן זית
4 טיפות לימון טרי

 
אופן הכנה: 
 

קוצצים את הבצל ומטגנים- מאדים אותו במעט שמן זית. כשהוא מתרכך ומזהיב מוסיפים את הסלרי, הגזר, הרוזמרין והשום ומערבבים. כשהירקות מתרככים מעט, מוסיפים  את התבלינים, העדשים והציר (או מים). מביאים לרתיחה, מקפים הצטברות של קצף ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהעדשים מתרככות (עניין די קצר, למען האמת). 
מגישים עם זרזיף של שמן זית משובח וכמה טיפות (לא יותר!) של לימון טרי. אפשר גם לקצוץ ולזרות מעט פטרוזיליה טריה כדי להתפנק עד הסוף...

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

ממליצה בחום להוסיף כוסברה למרק בעת הבישול , משדרג את הטעם בעשרות מונים