לחמניות כוסמין בסגנון איטלקי

לחמניות כוסמין בסגנון איטלקי

גרסה חפשית ובריאה ללחמניות איטלקיות מספרו של אבנר לסקין, 'לחמים ומאפים ביתיים'. אפשר גם להקפיא. אזהרה: לא בטוח שתצליחו להפסיק לזלול אותן! מתאים לתינוקות מגיל 8-9 חודשים, בתנאי שנשתמש ביוגורט או מים במקום חלב סויה או חלב פרה.

רכיבים: 
 

1 כוס חלב שקדים/אורז מלא/ סויה

כף שמרים יבשים

1/2-3/4 כוס סוכר חום (יוצא מעולה גם עם 1/2 כוס)

1 ביצה גדולה

1/2 3 כוסות (500 גר') קמח כוסמין מלא

2 כפיות מלח

1/2 1 כוסות צימוקים זהובים או צימוקים אחרים שהושרו לדקה במים רותחים וסוננו היטב מנוזלים

50 גר' חמאה / גהי בטמפ' החדר

1 ביצה טרופה להברשה

 
אופן הכנה: 


1. מערבבים במערבל בוו  לישה את החלב, שמרים, סוכר, ביצה וקמח 3 דקות
2. מוסיפים מלח ומערבבים 5 ד'
3. מוסיפים צימוקים ולשים 3 ד'
4. מוסיפים חמאה ולשים 3 דקות או עד שמתקבל בצק אחיד וחלק.

מכסים קערה במגבת ומניחים לשעה

5. משטחים את הבצק על משטח מקומח 
6. מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים וחותכים כל חלק ל- 6 חלקים (סה"כ 18 חתיכות)
7. לשים כל חלק לצורת כדור ומסדרים בתבנית במרחק 5 ס"מ. מברישים בביצה טרופה ומניחים לתפיחה של שעה או עד שמשלשים את גודלם.
8. אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות ל- 15-20 ד'. 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

הגבתי פעמיים והתגובה שלי לא מופיעה ברשימת התגובות, יש לך הסבר?
(כנראה שגם התגובה הזאת לא תופיע :) )

הי שני, ההסבר די פשוט: נטורופתית אחת, צוות נהדר של 4 בנות, וחצי מיליון גולשים בשנה (-: (-:

האם אפשר להחליף את החמאה בשמן כלשהוא?
ומה עם שמן קוקוס?

אני מניחה שכן... הטעם יהיה קצת שונה כמובן

נשמע טעים
רק גיליתי את הכוסמין וזה אחרי בהלת טריגליצרידים ו 850 שח לשלמה:)
אחלה הסברים

יצא לי עיסה של עוגה למה ?
עשיתי בבדיוק כמו שכתבת

הי איילת לא הבנתי מה היתה הבעיה. אם יצא לך עיסתי אולי לא אפית מספיק? 

הי ענבל
אפשר להשתמש במים במקום חלב?

אפשר, אך הטעם והמרקם יהיו פחות עשירים