לביבות ירק משגעות ללא טיגון

לביבות ירק משגעות

קציצות? לביבות? מה זה חשוב... הן טעימות ובריאות ויתחסלו לפני שיספיקו להתקרר. פעם בשנה בחנוכה אני מטגנת אותן עם הרבה תפוח אדמה מגורד, ובשאר השנה אופה בתנור- שזה לא רק בריא יותר, אלא מהיר יותר, ועושה הרבה פחות בלגאן במטבח. אמהות לתינוקות ופעוטות מכירות אותן בתור מזון אצבעות. הקטנטנים יכולים להחזיק קציצה ביד ולחקור אותה במשך חצי שעה, שזה בערך הזמן הכי ארוך שישנת בו רצוף מאז שהוא נולד. הן מתאימות לתינוקות שעברו את השלב של המזון הטחון וכבר שולטים ביכולת הבליעה. 

רכיבים: 
 

קישוא גדול 

בטטה קטנה / תפוח אדמה

רבע/ חצי בצל 

כוסברה/ פטרוזיליה/ עירית 

חלמון ביצה

מלח ופלפל (לתינוקות- ללא)

 

אופן הכנה: 
1. מחממים את התנור ל- 230 מעלות.

2. מגררים את הירקות וקוצצים את העלים הירוקים. במקרה והלביבות מיועדות לקטנטנים, טוחנים במעבד מזון או מגררים דק מאוד.

3. סוחטים את הנוזלים מהירקות ומערבבים היטב את כל החמרים.

4. בעזרת הידיים יוצרים קציצות קטנות ושטוחות. אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף חלמון נוסף.

5. ואופים בתנור כרבע שעה עד להשחמה. (בקציצות המכילות עוף יש להיזהר מאפיית יתר המייבשת את הקציצות.)

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

אני נמנעת לסחוט ירקות שגירדתי בפומפייה בגלל חשש מאבדן ערך תזונתי. האם זה חשש מוצדק או שהסחיטה לא פוגעת משמעותית בערך התזונתי.

מה עם התבלינים? כמה קציצות יוצאות?