ירקות מאודים קריספיים

מתכון טבעוני
ירקות מאודים קריספיים

השיטה המועדפת להכנת ירקות- אידוי קצר שמשאיר אותנו עם ירקות כמעט נאים, רעננים ונגיסים.
ירקות מאודים זה אוכל שנשמע גריאטרי, דיאטטי, חסר טעם ותפל. אבל למעשה, אם מכינים אותם נכון, אידוי יכול להיות נהדר- והשיטה המועדפת להכנת ירקות- אידוי קצר שמשאיר אותנו עם ירקות כמעט נאים, רעננים ונגיסים. באידוי קצר וממוקד הירקות נשארים מלאי טעם, יותר מכל שיטת בישול אחרת.

רכיבים: 
 
ירקות שונים- כרובית, ברוקולי, שעועית, תירס, גזר, תפוחי אדמה, בטטות, לפת, כרוב, אספרגוס וכו'. 
'פרח' לאידוי או סיר אידוי (מבמבוק או סיר קוסקוס)
מעט מים לכיסוי תחתית הסיר
אופן הכנה: 
 
1. שמים מעט מאוד מים בתחתית סיר (בגובה שלא יגיע לפרח האידוי) ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, שמים את פרח האידוי ומעליו את הירקות. כדאי לשים ירקות קשים עם ירקות קשים (תפוחי אדמה עם לפת למשל) וירקות שזקוקים לזמן אידוי קצר עם דומים... אם נשים אספרגוס שזקוק לזמן קצר יחד עם תפוח אדמה, האספרגוס יהיה מוכן אחרי 7 דקות ואילו תפוח האדמה יזדקק לעוד עשרים דקות...

2. מכסים במכסה ובודקים לעתים תכופות.. זמן ההכנה קצר מבבישול רגיל. הירקות מוכנים כאשר ניתן לנעוץ בהם מזלג אך הם לא רכים מדי וצבעם עדיין עשיר- ירוק 'זרחני' ולא ירוק חאקי מסמורטט.

למשקיענים אפשר ורצוי להכניס את הירקות בתום הבישול לקערת מי קרח לעצירת הבישול ולשמירת הצבע החי.

3. שלב זה הוא לא חובה, אבל הוא טעים. לאחר שהעברנו את הירקות לצלחת הגשה, זולפים בעדינות מעט שמן זית איכותי, מעט לימון, פלפל שחור גרוס גס, ומלח אטלנטי גס. 

 

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

היי ענבל,
אני מנסה לאדות כל מיני ירקות כמו ברוקולי כרוב וכדומה.. לרוב הם יוצאים רכים ומלאים מים ולא קריספי או מעט קשיחיפ
הברוקולי יוצא רך אך הגבעולים הקטנים לא ניתנים ללעיסה למרות שהם רכים ומלאי מים, הם נורא סיביים כזה ואי אפשר ללעוס אותם
אשמח לעזרה,
תודה

הכנה לפי המתכון תיתן לך ירקות נהדרים ולא מלאי מים.