חלב אורז ושקדים קרמי

מתכון טבעוני
חלב אורז

חלב האורז הזה הוא טעים כמו שמעולם לא חשבתם שחלב אורז יכול להיות. תשכחו מהנוזל הדלוח שקונים בבית הטבע. החלב הזה עשיר, במרקם קרמי, בריא וטעים בפני עצמו. 

רכיבים: 
1/2 8 כוסות מים מסוננים/ מינרליים (חשוב)- שימו לב. זו כמות המים המינימלית ולה ניתן להוסיף מים בהמשך.

1 כוס אורז מלא 

לא חובה: 2-4 כפות סוכר חום (לפי הטעם), או סילאן, או שני תמרים מגולענים (לסובלים מקנדידה, יש להימנע מהמתקה או להמתיק בסטיביה)

קורט מלח (לא חובה)

1/4 כוס שקדים טחונים (טוחנים במטחנת תבלינים) או  3 כפיות גדושות שקדיה

1 כפית תמצית וניל אמיתית בלבד, או חצי מקל וניל

 

אופן הכנה: 
 

 

1. שמים את כל הרכיבים פרט לוניל ולשקדים בסיר. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

2. חוצים את מקל הוניל לארכו, מוציאים את הגרגרים לסיר, ומוסיפים גם את המקל. אם משתמשים בתמצית וניל, מוסיפים אותה לקראת סוף הבישול. 

3. מבשלים את האורז עד שהוא מתרכך מאוד (לפחות 45 דקות). 

4. מורידים מהאש, מחכים שיתקרר מעט. טוחנים את האורז עם המים והשקדים הטחונים/ השקדיה בבלנדר מוט, במעבד מזון  או בבלנדר. 
חלב האורז במתכון הזה יוצא קרמי, במרקם של שמנת מתוקה. ובמידה ואוהבים חלב אורז נוזלי יותר, אפשר להוסיף עוד מים:  2 כוסות מים נוספות או יותר, לפי רמת הסמיכות / דלילות הרצויה.

5. מסננים בבד חיתול, או במסננת ומניחים לנוזלים לרדת - צריך לתת להם קצת זמן....  שותים מיד או שומרים במקרר מקסימום יומיים - שלושה.
האורז שנותר בבד, הוא אחת הדייסות הכי משובחות שקיימות- תהנו.

 

הערה לגבי תינוקות: 
חלב צמחי כזה או אחר לא יכול 
להחליף הנקה או פורמולה מתחת לגיל שנה. אצל תינוקות שניזונו מחלבים כאלה ואחרים במקום הנקה/ פורמולה נוצרו חסרים תזונתיים שהובילו לנזקים קשים עד בלתי הפיכים מבחינת התפתחות פיסית ומנטלית. 

 

 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

אפשר לוותר על התמצית וניל? אורז אדום מלא זה בסדר?

שלום,
אשמח לדעת האם חובה להשתמש בשקדים במשקה האורז שלך?

היי,איזה כיף תודה רבה!
האם את יודעת כמה זמן הוא מחזיק?

שלום ענבל,
האם כדאי להשרות את האורז לפני הבישול?

נראה לוהט, תכף אנסה. תודה!
יודעת להגיד משהו על הערך הקלורי של הנוזל? אני צורכת בעיקר בקפה ומתכוונת למרקם דומה לזה של חלב אורז/שקדים שנמכר בחנויות.

ב"ה

האם החלב עלול לגרום לעצירות?

תודה

עניין שלא לגמרי ברור: האם חלב האורז הוא המים שנותרים לאחר הסינון או העיסה כולה? תודה

היי. האם לסנן עם חיתול בד? אפשר עם מסננת כי בחיתול יש שאריות של חומרי כביסה...

חייבים עם בד. מה שאני ממליצה זה לכבס את החיתול ביד עם נוזל כלים ולא במכונת הכביסה. 

היי ,
איזה כייף שנתקלתי במתכון הזה!
שתי שאלות:
1. מה הערך התזונתי הנוסף שמקבלים מהחלב הזה בהשוואלה לחלב שקדים ביתי?
2. אם אני מכינה עבור תינוק בן שנה וחודשיים (שותה פעם אחת ביום ) , מה מומלץ יותר אורז מלא או לבן?
תודה

שמחה שאהבת..
1. הערך התזונתי של חלב שקדים גדול יותר, אך חלב אורז ושקדים מעט קל יותר לעיכול.
2. אורז מלא כמובן.

שלום ענבל, אחלה אתר ומתכונים.
לא ברור לי, מבשלים אורז עם כל השמונה וחצי כוסות מים? או שמבשלים את האורז רגיל וכשמוכן טוחנים אותו עם שמונה וחצי כוסות מים??

ואם רוצים ניתן להוסיף עוד מים בשלב הטחינה

ענבל,מה הערך התזונתי של חלב אורז ?
תודה

החלב שבמתכון (עם שקדים/ שקדיה) עשיר בסידן ובויטמיני B, מגנזיום, אשלגן ואבץ. הוא לא מהווה תחליף לחלב אם או לפורמולה לתינוקות מתחת לגיל שנה.

שלום אפשר להוסיף את זה בכוס נס קפה והאם מתקבל טעם כמו של חלב מקורי ? אודה לך על התגובה

בהחלט אפשר.
מבחינת הטעם- לדעתי החלב הזה הרבה יותר טעים.

מאחר ואין לי כרגע מים מינרלים ושקדים/ שקדיה, האם יצא בסדר גם בלי?
תודה ושבת שלום!

1. האם עדיף לדלל אחרי הבישול או פשוט להוסיף יותר מים?
2. האם להשתמש בשקדים מולבנים או שאפשר להשתמש בשקדים עם הקליפה?
תודה
יפעת

אם אתה אוהב את החלב כמו הקנוי, אתה תדלל את החלב שיצא לך ואני מניחה שתצא לך כמות של 2-3 כוסות (להכין כמות גדולה יותר לא כדאי כי זה מתקלקל במהירות). אם אתה אוהב את החלב במרקם הקרמי כמו של שמנת מתוקה, יוצאת כמות של קצת יותר מכוס.

אהבתי את מתכון חלב אורז ושקדים שלך...מעולה !

האם הדייסה שנשארת מתאימה לתינוק בן 6 וחצי חודשים?

עקרונית כן, אך זה תלוי בבשלות התינוק. יש תינוקות שמתחילים מוצקים בגיל 5 חודשים, ויש כאלה שאחרי גיל שנה.

יצא ממש טעים-רק הכמות של החלב אורז לא גדולה בהשוואה לכמות הדייסה.למרות שזה היה מאוד טעים עם הסוכר החלטתי הפעם להשמיט את הסוכר כי אני לא כל כך בעד לתת מאכלים עם סוכר לתינוק..אבל אימצתי...המתכון מנצח!

אכן יוצאת כמות לא גדולה של חלב. ובהחלט מומלץ להכין ללא סוכר לתינוק.

הכל ניהיה דייסה אחת גדולה. שום דבר נוזלי לא יצא
לא ניסיתי לדלל בעוד מים שמא ייצא משהו דליל.

אין בעיה להוסיף עוד מים אם צריך. חלב האורז אמור להיות די דליל, וזה עניין של טעם (אני למשל אוהבת אותו קרמי במרקם של שמנת מתוקה) אחרי סינון התערובת, נשאר לך נוזל, וגם דייסה.

(הכמות לא גדולה, ונגמרת הרבה לפני שהוא מתקלקל...