חזה עוף צלוי עסיסי ומושלם

חזה עוף צלוי עסיסי ומושלם

המתכון הזה הוא בעצם רעיון שקיבלתי מגיסתי מעיין שהיא אחת הבשלניות המעולות שיצא לי לפגוש. כשהיא מכינה שניצלים לילדים, היא תמיד מכינה למבוגרים חצי מהשניצלים בלי פירורים, על מחבת בלי שמן כמעט. מכיוון שחיפשתי תמיד גיוונים לחזה עוף, לקחתי את הרעיון בשתי ידיים והוספתי לו כמה טוויסטים שמשנים את העלילה, וזה יצא כל כך טוב שבשבועות האחרונים זו הפכה למנה המועדפת על הקטנים והמבוגרים בבית שלנו, ולארוחת הצהריים המהירה והבריאה המועדפת עלי (אולי הכי מהירה שלי).

אולי תאהבו גם: שניצל מעולה ללא טיגון

בחזה עוף יש כלל חשוב: אם מקפידים על צליה מהירה, העוף נשאר עסיסי ורך, נוטף מטעמים. אם תתפתו להרוג אותו שוב על המחבת, צפוי לכם נתח יבש, סיבי ומדכא. הכלל הוא, שאם הנתח לבן במרכזו, הוא מוכן. אפשר לחתוך אחד כדי לוודא, עד שתבינו את הפרנציפ.
ברור שאתם יכולים לעשות בלי סחוג, אבל למה? זה כל כך טעים. וכששמים רבע כפית זה לא חריף, רק נותן ברוב חסדו טעמים מופלאים של תבלינים ושום. 

הולך מעולה עם: קינואה תרד וחמוציות 
                        ירקות מאודים קריספיים
                       

רכיבים: 

חצי קילו חזה עוף פרוס


למרינדה:
2 ביצים
2 כפיות גדושות חרדל איכותי
מלח אטלנטי או הימאליה
כף רוטב סויה
רבע כפית סחוג
רבע כפית כמון או כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
רצוי: 2 כפות כוסברה קצוצה או כל עשב תיבול שבא לכם

 

 

אופן הכנה: 
 
1. טורפים היטב את הביצים ואת יתר רכיבי המרינדה.
2. מניחים את חזה העוף עם המרינדה במקרר לעשר דקות עד 6 שעות. ככל שנשרה יותר זמן כך יהיה טעים יותר. 
3. מחממים מחבת עם מעט מאוד שמן זית, מניחים עם מלקחיים או מזלג נתחים של חזה עוף על המחבת. כעבור כשתי דקות תראו שהצד התחתון משחים וניתן להפוך לצד השני. עוד שתי דקות על הצד הזה ואפשר להוציא את העוף- זהירות לא לבשל אותו יותר מדי, הוא עלול להתייבש. 
 
תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה