דג פורל מושלם

דג פורל מושלם

יום בהיר אחד קיבלתי היישר מקיבוץ דן שלושה פורלים כל כך טריים שהיתה לי הרגשה שהם הולכים לפצות פה ולתת לי שלוש משאלות. הרגשתי קצת לא נעים מהם, שחו בבריכה לפני כמה שעות ועכשיו הם אצלי בכיור. קשה לתאר את ההבדל בין דג טרי כל כך לבין מה שאנחנו קונים בסופר, אבל ככה אבא שלי תיאר לי את הדגים שהיה מביא בצעירותו כשהיה חוזר מצלילות.
מהון להון, הסתכלתי עליהם, הם הסתכלו עלי בחזרה והחלטתי שהם הולכים להיות כל כך טעימים כי אני פשוט חייבת להם את זה. שטפתי אותם קלות והחלטתי על קלאסיקה פשוטה ומנצחת.

רכיבים: 

3 דגים טריים - פורל או דג לבן אחר

לתיבול:
מלח אטלנטי גס
פלפל גרוס
פלפל חריף ירוק
חבילת כוסברה
6 שיני שום גדולות
כ- 1/3 כוס שמן זית עדין 
לימון

אופן הכנה: 

1. שוטפים את הדגים. חורצים שלושה חריצים בצד החיצוני של כל דג.
2. קוצצים את הכוסברה והשום והפלפלים. אם רוצים חריפות עדינה, פורסים את הפלפלים החריפים לרוחב ומניחים שני עיגולים בכל דג. מומלץ לבדוק לפני כן את חריפות הפלפל, כי היא יכולה להשתנות בין פיקנטי עדין לאש הגיהנום.
3. מוסיפים את התערובת לתבלינים, ומוזגים שמן זית עד שהתערובת מתמזגת.
4
. מכניסים לבטן הדג בנדיבות מתערובת התיבול, ומורחים גם מבחוץ ובתוך החריצים. לא להתקמצן.
5. פורסים את הלימון לפרוסות דקיקות כנייר, וכל פרוסה חותכים לשתיים, כך שנוצרים חצאי עיגולים. על כל דג מניחים שלושה חצאים.
6. עוטפים כל דג בשתי שכבות, שכבה אחת של נייר אפיה, שיגן על הדג מחדירת החומרים המזיקים שבנייר האלומיניום. מבחוץ שכבת נייר כסף.
7. צולים על הגריל 5-7 דקות מכל צד, תלוי בגודל הדג, או מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 165 מעלות, למשך 12-15 דקות, שוב תלוי בגודל הדג. 
הדג מוכן כשבשרו נעשה לבן אטום, וזקוק לזמן קצר מאוד כדי להתבשל, אז היזהרו מבישול יתר. 

הגשה: אפשר לפתוח את הניירות ולהגיש כמו מתנה פתוחה, או לפלט ולהגיש עם ענף תבלין מעל. 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה