גריסי פנינה עם בשר ופטריות

גריסי פנינה עם בשר ופטריות

כשמחפשים תחליף בריא לספגטי בולונז, או גיוון לאורז בארוחת צהריים מהירה, חייבים להמציא. וזה מה שעשיתי השבוע, כשהבנים שלי התלוננו שנמאס להם ממרקים. הגריסים נפלאים לחורף, הם מסייעים בניקוי ליחה ובחיזוק מערכת העיכול, טעימים וחביבים גם על ילדים. יש לנו גם מתכון בסיסי לגריסי פנינה, וכאן הטוויסט הבשרי נכנס לעלילה.

רכיבים: 

כוס וחצי גריסי פנינה שטופים
4 כוסות מים רותחים או ציר מרק
מלח ופלפל

כף סילאן
300 גר' בשר בקר טחון איכותי
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות גסות
מעט שמן זית

אופציונלי:
חבילת פטריות
שבבי שקדים

אופן הכנה: 

1. מזהיבים את הבצל במעט שמן זית, רק עד שהוא הופך זהוב ולא משחים.
2. מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהוא משנה את צבעו לאפור.
3. מוסיפים את הגריסים, הסילאן והתיבול ומערבבים עוד שתיים- שלוש דקות. 
4. מוסיפים מים רותחים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה. 
5. מבשלים כחצי שעה, עד שהגריסים והבשר מתרככים אך עדיין שומרים על 'נגיסות'.
6. אופציונלי: מקפיצים פטריות במעט שמן זית, קולים בנפרד  במחבת יבשה שבבי שקדים למשך פחות מדקה, רק עד שהם מזהיבים מעט-  ומפזרים מעל לגריסים המוכנים.

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

המתכון ברור ופשוט וטעים מאוד. בהחלט מתכון להנות ממנו ולהחליף את הבולונז מדי פעם. תודה