גריסי פנינה - מתכון בסיסי

מתכון טבעוני
גריסי פנינה - מתכון בסיסי

גריסי פנינה הם למעשה שעורה שקולפה ולוטשה. השעורה היא אחת מחמשת מיני דגן, מכילה גלוטן ואסורה לחולי צליאק. היא בעלת ערך גליקמי נמוך יחסית לחיטה.
גריסי הפנינה נחשבים בריאים פחות משעורה שלמה, אך הם קלים יותר לבישול ולעיכול וממשיכים להחזיק ביתרונות רבים: הם נפלאים לתינוקות וילדים, ומהווים בעיני את הדגן המומלץ ביותר לילדים ממספר סיבות: הם מחזקים את מערכת העיכול שחלשה מטבעה אצל ילדים ומסייעים בסילוק ליחה, הם קלים לעיכול ומשתלבים באופן נפלא בתבשילים רבים.
ניתן לשלבם במרקים פשוט על ידי הוספתם למרק כרבע שעה- עשרים דקות לפני סיום הבישול, וכמובן לקחת בחשבון הוספת שתי כוסות מים על כל כוס גריסי פנינה שהוספתם. כאן אביא את המתכון הבסיסי לבישול גריסי פנינה כתוספת ולא במרק.

רכיבים: 

כוס גריסי פנינה שטופים 
שתי כוסות מים רותחים
מלח ופלפל
מעט שמן זית
אופציונלי: בצל לבן קצוץ לקוביות

אופן הכנה: 

1. מזהיבים את הבצל בשמן זית, וכשהוא זהוב מוסיפים את הגריסים. מזהיבים גם אותם במשך דקה או שתיים ומוסיפים מים רותחים. 
2. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. 
3. מבשלים רק עד שהמים נספגים. (כרבע שעה פחות או יותר).
שימו לב, אם אתם מבשלים לתינוקות הכפילו את כמות הנוזלים ואת משך הבישול, עד שהגריסים הופכים לדייסתיים.

גיוונים:
מוסיפים פטריות מוקפצות, אפונה וגזר, צימוקים ושקדים, מכינים כסלט עם הרבה ירוקים, על אותו רעיון כמו סלט קינואה קייצי, או כמו במתכון הנפלא לגריסי פנינה עם בשר ופטריות.

הוסף תגובה חדשה

תגובות

תודה. הכנתי עם אפונה וגזר . אטעם ואחזור לתגובה

מתכון מצוין אני תמיד נהנית ממתכונייך הבהירים

לא ידעתי שכל כך פשוט להכין גריסי פנינה, תמיד חשבתי שזה רק למרק. יצא מעולה