איך להכין סוכר וניל ותמצית וניל

מתכון טבעוני
מקלות וניל

מנחם, מתוק, מחמם, חושני.... הוניל הוא אחד התבלינים הנפוצים בעולם, והוא כל כך מיוחד שני לא מצליחה להחליט אם אני אוהבת אותו יותר על העור בתוך אחד מהקרמים שלי, או בצלחת.
אני מאוד אוהבת להכין דברים בעצמי. אבל אף פעם לא הרגשתי שאני דופקת את המערכת כמו בפעם הראשונה שהכנתי תמצית וניל אמיתית. היא יצאה כל כך, אבל כל כך הרבה יותר איכותית מהתמצית היקרה בטירוף שהייתי קונה מרשת נחשבת לענייני אפיה. הריח המדהים שלה, זרעי הוניל שמנקדים אותה, הטעם המעולה שלה- וכל זה, בעשירית המחיר שהייתי קונה. סוכר הוניל היפהפה שתכינו ישדרג כל מאפה או קינוח, וינקד אותם בזרעים שמודיעים חד משמעית: הקינוח הזה הוא הדבר האמיתי, לא כזה שמכיל תמצית סינטטית בטעם וניל. 

 

מילה לגבי המקלות- מומלץ לרכוש מקלות וניל טריים- אם המקל קשה, סימן שהוא ישן. שמעתי גם שאפשר לקנות באיביי במחיר מצחיק מקלות וניל מאוד איכותיים, אבל טרם ניסיתי. 

רכיבים: 

2 מקלות וניל גמישים וריחניים
קילו סוכר קנים (או סוכר חום איכותי, או סוכר לבן)

אופן הכנה: 
טוחנים במעבד מזון הרבה הרבה זמן, עד שנוצר סוכר דק מאוד אך לא אבקתי זכרו, זו לא אבקת סוכר, אלא סוכר וניל. אם התברכתם בויטמיקס, זה יהיה זריז.

מנפים במסננת את הסוכר, כדי לתפוס את החתיכות של מקל הוניל שלא נטחנו. שומרים אותן בצד, כמובן! את הסוכר מאחסנים בצנצנת זכוכית נקיה ויבשה. מחזיק נצח. 


מה עושים עם החתיכות של מקל הוניל שלא נטחנו? 

תמצית וניל 

חתיכות של מקל הוניל שלא נטחנו כשהכנו סוכר וניל 
ברנדי איכותי

שמים את החתיכות (אין בעיה עם גרגרי הסוכר שנשארו עליהן) בבקבוקון או צנצנת קטנים (כמאה מ"ל), ממלאים את הבקבוק בברנדי. התמצית מוכנה כעבור כמה ימים, כאשר הברנדי מתכהה מאוד וריח מדהים של וניל מתפזר כשפותחים את הצנצנת. אפשר להשאיר אותה ככה, עם החתיכות. הן שוקעות לתחתית ורק משפרות את טעם התמצית ככל שעובר הזמן.

מה עושים עם סוכר הוניל או עם תמצית הוניל? היכנסו למתכונים המתוקים שלי!

 

תגיות ראשיות: 

הוסף תגובה חדשה

תגובות

רציתי לדעת האם יש לך מתכון לממרח שוקולד ללא סוכר

יפה! חושבת על כל דבר בשבילנו.
אהבתי מאד.
שבוע טוב, אילנה.

הי ענבל, את המקלות לטחון ככה כמו שהם עם הסוכר? לא להפריד תרמילים?

ציליאקי אסור סוכר אסור קורקום ולא ברוקולי ולא ווניל ולא שוקולד ולא חלב ולא גבינות

אין שום בעיה עם כורכום, ברוקולי, וניל וכל מה שרשמת בצליאק. בתיאבון!

אין צורך להפריד את הזרעים מהתרמיל כי המג'ימיקס יעשה זאת בשבילך...

ויש המהדרין, מנועי הגלוטן למיניהם, שבוחרים בוודקה מתפו"א ולא מדגנים.
מריח טוב עד לפה...

יצא לי מעולה. תודה על המתכון... במקום ברנדי השתמשתי בוודקה, יצא אחלה.

עשינו את המתכון ויצא ממש מעולה וכמעט בלי טעם לוואי של האורז.
תודה רבה !!