ארומתרפיה- מרפא וקוסמטיקה טבעית

כשהבנתי שכמעט כל מוצרי הטיפוח שמתיימרים להיות טבעיים מלאים למעשה בחמרים כימיים, ורק מתהדרים בכותרות של צמחים, החלתי אט אט להיגמל מביקורי הקבועים בסופר פארם. כדי לטפל בעורי, רקחתי לעצמי שמנים, קרמים ומסיכות, ומהר מאוד נוכחתי בהבדל. מרקם העור השתפר,הוא נעשה בריא וחיוני יותר, וצבעו אחיד יותר. כמובן שלא יכולתי להמשיך ולקפח את חברי ומטופלי, וכך נסללה הדרך לרקיחת מוצרי קוסמטיקה טבעית. כל המוצרים מיוצרים מחמרים טבעיים בלבד- שמנים אתרים טהורים ושמנים צמחיים. ללא כימיקלים, פטרוכימיקלים, חמרים משמרים, תוצרי נפט ודומיהם. בזכות היעדרם של פערי תיווך, מתאפשר לי לייצר מוצרים באיכות הגבוהה ביותר, ועדיין לשמור על מחירים הגיוניים. 

את מוצרי הטיפוח והמרפא שאני רוקחת תמצאו בחנות המקוונת.


ארומתרפיה היא למעשה שימוש בריח לריפוי. בארומתרפיה משתמשים בשמנים אתריים, שהם שמנים נדיפים המופקים מעלים, פרחים ועצים. 

לשמנים האתריים יש חדירות גבוהה והם נכנסים דרך העור למחזור הדם, ובכך מסייעים לריפוי עמוק ולא רק חיצוני. הם משפיעים על מצב הרוח, מטפלים במצבים רגשיים ופיסיים.
השימוש בארומתרפיה נרחב וכולל טיפול בבעיות עוריות, כאבים שונים, חוסר איזון הורמונלי, נשירת שיער, שפעת והצטננות, מחלות ילדים, אסטמה ועוד. הטיפול מתבצע באמצעות רקיחת שמן המותאם אישית למטופל, ואותו מורח המטופל לפי ההתוויה. בו זמנית ניתנת התייחסות לרבדים אחרים כמו שינויים תזונתיים, עבודה רגשית, ועוד.
 

השימוש בשמנים אתריים נעשה על ידי ארומתרפיסטים מוסמכים בלבד, או לפי הנחיית ארומתרפיסט. ישנם שמנים שמסוכנים לשימוש לאנשים הסובלים מבעיות מסויימות (ל"ד גבוה, נטילת תרופות מסויימות), לנשים הרות ומיניקות ולילדים. גם המלצת רופא אינה מתאימה (כיוון שהוא אינו ארומתרפיסט). 

הרחבת הדעת בנושא

קנדידה
הרבה אנשים שפונים אלי בטוחים שיש להם קנדידה ועוברים לתפריט סיזיפי, לוקחים תוספים וצמחים... כל זה לפני שהם בכלל אובחנו כסובלים מקנדידה. אז הנה אני עושה קצת סדר- מהי קנדידה, איך מאבחנים, איך מטפלים.
דייסת שיבולת שועל- קוואקר
דייסת שיבולת שועל שידועה גם כדייסת קוואקר, שייכת למשפחת הדגנים, והיא מאזנת את רמות הסוכר והכולסטרול בדם. שיבולת השועל קלה לעיכול, עשירה בסיבים ולכן מסייעת בניקוי רעלים והסדרת היציאות.
לחמניות כוסמין בסגנון איטלקי
גרסה חפשית ובריאה ללחמניות איטלקיות מספרו של אבנר לסקין, 'לחמים ומאפים ביתיים'. המתכון קצת מושחת יחסית למתכוני לחמניות, כיוון שהוא ועשיר מאוד ולכן לא מתאים לזלול אותן חופשי אם מנסים לרדת במשקל. את הלחמניות אפשר גם להקפיא. מתאים לתינוקות מגיל 8-9 חודשים, בתנאי שנכין ללא חלב סויה.