חיזוק מערכת החיסון- חיוניות פיסית, רגשית ורוחנית

חיזוק מערכת החיסון- חיוניות פיסית, רגשית ורוחנית

רבות דובר וידובר על חיזוק המערכת החיסונית, הכנת הגוף לחורף וחיזוקו, שיפור הבריאות והעמידות למחלות. הבריאות היא תוצאה של סך מרכיבים, פיסיים, נפשיים, רגשיים ורוחניים, והיא דינאמית ומשתנה ללא הפסק.

הגישה ההוליסטית מורה למטפל הטבעי: "חזק את האדם, ולא: הרוג את החיידק". אנסה להביא בפניכם את גישתי לחיזוק זה, גישה הוליסטית שמתייחסת אל האדם כשלם, ולפיכך מעלה את אנרגיית החיים שלו, הכוח הויטאלי שלו, בכל הרבדים.

נתחיל בפשוט ובקל ביותר: החיזוק הפיסי. בראש ובראשונה, אם כן, על מנת לסייע לחוזקו הפיסי של הגוף עלינו להימנע מנזק לאותו גוף.

איך נימנע מלהזיק?

הימנעות מהכנסת רעלים- עישון, שתית אלכוהול מופרזת, אכילת 'ג'אנק', עבודה או שהייה בסביבת רעלים ומזהמים, ועוד.

עידוד מערכות הפינוי לתפקוד תקין- מערכות הפינוי העיקריות הן מערכת הנשימה, העור, ומערכת העיכול. תפקידן במקרה זה הוא סילוק הפסולת המצטברת בגוף. עלינו להקפיד שמערכות אלה יתפקדו כראוי ובאופן סדיר: יציאה יומיומית, נשימות מלאות, עור נושם (ללא שמנים וקרמים סינטטיים, ביגוד שאינו סינטטי ושאינו צמוד יתר על המידה). כל שיבוש בפעילות של אחת מהמערכות האלה מביא להצטברות רעלים בגוף.

האנרגיה של המזון חשובה מאוד- האם זהו מזון מתועש? מקופסאות שימורים? (האם הטונה בקופסה, זוכרת שהיא היתה פעם טונה?) האם זהו מזון שהוכן על ידי טבחים שמכינים כמויות מזון לאנשים זרים, או האם מזון זה הוכן בידי אדם אוהב ליקיריו? אני נמנעת מלהכין אוכל כשאני במצב רוח רע, או חושבת מחשבות לא נעימות. האנרגיה של מכין האוכל נכנסת למזון- הוכח כי מולקולות המים משתנות באופן דרמטי בהתאם לאנרגיה ורגשות סביבים- על מבחנות שהכילו מים הדביקו מדבקות בעלות מילה אחת (אהבה, אושר, שנאה, וכו'), או הציבו אותן ליד סוגים שונים של מוזיקה- מולקולות המים השתנו לצורות יפהפיות (במילים הנעימות או המוזיקה ההרמונית) או לצורות דיסהרמוניות, כעורות ולא נעימות (במילים ובמוזיקה הדיסהרמוניות). כך ניתן להבין את ההשפעה של מצב הרוח, המחשבות והאנרגיה על האוכל (שתמיד מכיל מים) ועל גוף האדם (70% מים). (אם אתם מעוניינים ללמוד עוד על הנושא חפשו בגוגל על הניסויים היפניים במים).

ואיך נחזק?

הזנה- הזנת הגוף במרכיבים החיוניים לתפקודו:
שתיית מים טהורים ונקיים, במקום משקאות קלים, קפאין ודומיהם.
צריכה של אבות המזון (חלבונים, פחמימות, שומנים), ויטמינים ומינרלים.
יש גם לשים לב לאיכות המרכיבים הללו: לצרוך שומנים 'טובים' (שמן זית, אגוזים וזרעים לא קלויים וחמאותיהם, שלא עברו חימום), דגנים מלאים כמקור לפחמימות שמתפרקות באופן הדרגתי ומספקות את הויטמינים, המינרלים והאנזימים הדרושים לפירוקן (עוד בנושא תוכלו לקרוא במאמר על דגנים. יש לצרוך פירות וירקות טריים שמספקים את אותם ויטמינים, מינרלים ואנזימים (רצוי אורגניים, כדי שנוכל להימנע מהכנסת הרעלים שנמצאים בחמרי הריסוס, הדישון וההדברה).

צמחים- בתקופות של חולשה כדאי לרתום לעזרתנו את הטבע- לצרוך צמחים מחזקים, משפרי עמידות, מחזקים מערכת חיסונית וכן הלאה בהתאם לצרכי האדם. בהתאמת צמחים מקצועית, שנעשית בקליניקה או בעזרת שמן לחיזוק מערכת החיסון.

ניקוי הגוף- מדי פעם בפעם, ולפחות אחת לשנה, רצוי לבצע ניקוי רעלים שמותאם אישית על ידי נטורופתית לחולשות הספיציפיות של אותו אדם. הניקוי משפר את המצב הפיסי, הרגשי והנפשי של האדם, מסייע בהיפטרות ממחלות ובעיות כרוניות מציקות, מחזק את המערכת החיסונית ואת מערכות הפינוי של הגוף.


פעילות גופנית סדירה- תנועה, לא בהכרח כזו שמוגדרת בזמן ובמקום, אלא ההרגל להתנועע: ללכת ברגל לבקר חברים, לעבוד בגינה או במטבח, להרים את התינוק במנשא (תועלת כפולה, לשני הצדדים) ובאופן כללי לזוז.

מגע- ליטוף, חיבוק, נשיקה, עיסוי- חשובים מהרגע הראשון לחיינו והצורך לעולם לא נעלם.

מנוחה- שינה טובה ורציפה, כזו שמתעוררים ממנה מסופקים- היא אחד הפרמטרים החשובים ביותר לבריאותו הנפשית והפיסית של האדם. למעשה, כשמגיע אדם הסובל מבעיות שינה, דוחקים הצידה את כל הבעיות איתן הגיע, ומטפלים ראשית כל בבעיית השינה, מתוך ההבנה כי סביר להניח שתפתור בעיות רבות אחרות. אולם מנוחה היא לא רק שינה- מנוחה היא גם שכיבה או ישיבה ב'חוסר מעש', החופש לקחת לעצמנו פסק זמן ולא לעשות דבר. היא חיונית לתפקוד שלנו, ולהתפתחות שלנו.
טיפ: מומלץ לנוח על משטח קשה, כמו על רצפה מרופדת בכמה שמיכות, ולהניח את הראש על כמה ספרים, במקום כרית (שיטת אלכסנדר).

ישנם, כמובן, נזקים שאיננו יכולים למנוע- כמו גנטיקה. אולם ידוע היטב, שאמנם לא ניתן לשנות את הגנטיקה, אך ניתן להשפיע על ההתבטאות שלה: גן מסויים יכול לבוא לידי ביטוי, ויכול שלא להתבטא. הדבר תלוי בהתנהלות האדם, בכל הרבדים. כך למשל, אדם שבמשפחתו יש סרטן ריאות- יכול למנוע את התבטאות המחלה, על ידי הימנעות מעישון, ומחשיפה למזהמים ורעלים אחרים, אך אל לו לשכוח את ההקפדה על בריאותו הרגשית והרוחנית: האם הוא מאושר? מרוצה מחייו, או מתוסכל? האם הוא מנהל מערכות יחסים בריאות או שהוא חש עצמו בודד ומנוכר? האם יש לו סיפוק בחייו והוא עושה טוב לעצמו ולאחרים? וכך הלאה והלאה.

מכאן אנחנו מגיעים לצד הרגשי- רוחני של ההתחזקות הזו:
מחשבות חיוביות, אהבה, אמונה וכוונה טובה, שמחה, שייכות, מודעות, תחושת הגנה, סביבה תומכת ונכונה. כל אלה מסייעות לחיוניות האדם, והיעדרם מחליש את האדם, מדכא אותו, הופך אותו פגיע לתחלואים מכל הסוגים. כדי להעצים את הצדדים החיוביים עליהם דיברנו, כל תהליך של התפתחות אישית מתאים ומבורך. כל דרך שבה תעלה המודעות יכולה להתאים, אך לכל אחד דרכים משלו. קריאה (רשימת ספרים מומלצים תוכלו למצוא במומלצים) התבוננות עצמית (לא ביקורת, אלא התבוננות), טיפול הוליסטי (נטורופתיהפרחי באךדמיון מודרך, הילינג, עצמת הרכות, שיטת אלכסנדר, פסיכותרפיה הוליסטית ועוד), מדיטציות (ויפאסנה, או כל מדיטציה אחרת שמתאימה לאותו אדם), יוגה, ועוד, ועוד, ועוד.
 

החשובה ביותר היא ההבנה כי בריאות היא מצב אינדיווידואלי, בו על האדם לחוות את עצמו כשלם, גם אם לא מושלם, ומתוך כך לשאוף תמיד לתפקוד האופטימלי. עלינו לקבל את עצמינו למרות המגבלות, ולראות את עצמינו כשלמים וראויים.

 

  

הוסף תגובה חדשה