צמחי מרפא

צמחי מרפא הם אחד הכלים הנפלאים ברפואה הטבעית, אם משתמשים בהם כראוי. כאשר בוחרים צמחים לטיפול, יש למצוא את הגורם הפנימי לסימפטומים איתם מגיעים המטופלים, ולטפל באותו גורם פנימי. למשל, אם אישה מגיעה עם כאבי ראש, לא אתן צמחים שמטפלים בכאב ראש, אלא אחפש את הגורם לכאב הראש. נניח שאיבחנתי כי הגורם הוא חסר דם, במקרה זה ארקח לה פורמולה שמחזקת את הדם, ומכאן יפתרו כאבי הראש באופן יסודי ולא זמני. 

קצת היסטוריה:
צמחי מרפא משמשים לריפוי אלפי שנים, והם אחד הכלים העתיקים בנמצא. בכל ארץ הצמחים שלה, והנשים החכמות שהעבירו את הידע המרפא הזה מאם לבת. במשך תקופה ארוכה וחשוכה צדו אנשי הכנסיות את אותן הנשים בטענה שהן מכשפות (הרי מי שיודעת לרקוח משקה מציל חיים היא בהכרח מכשפה, לדידם) והידע כמעט ואבד. בעשרות השנים האחרונות השתקמה לה לאיטה רפואת הצמחים המסורתית והשתלבה לה עם רפואת צמחים מודרנית- זו המגובה בעשרות אלפי מחקרים קליניים ומעבדתיים. הצמחים משמשים לטיפול במגוון בעיות, החל משפעת וצינון, וכלה באיזון הורמונלי, כאבי ראש, סכרת ועוד. הם כלי חזק ומשמעותי בקליניקה הנטורופתית, והם מומלצים מאוד בטיפול במגוון רחב של בעיות, עם התאמה של נטורופת/ית / הרבליסט/ית.

תופעה עצובה ומרתיחה שמתרחשת כיום, היא הוצאת צמחים מסוימים אל מחוץ לחוק ברגע שהוכחו כיעילים, וחברת תרופות מפיקה מהן תרופה. כך תוכלו לרכוש את התרופה אך לא להשתמש בצמח ממנה הופקה, צמח שנתן לנו הטבע באהבה ובחינם.

בקליניקה יינתנו פעמים רבות צמחי מרפא בצורה של חליטה ('תה'), כמוסות או טינקטורה (מיצוי אלכוהולי), הכל בהתאם למטופל ולצרכיו.
חשוב לדעת, שאין לצרוך צמחי מרפא ללא התייעצות עם נטורופת/ית או הרבליסט/ית. רופא, למשל, לא לומד צמחי מרפא ולכן אין באפשרותו לסייע לכם בכך.


אצל נשים הרות, מניקות וילדים אין לצרוך אפילו חליטות צמחים פשוטות כמו נענע בלי לברר עם איש מקצוע מהם הצמחים והמינונים המותרים. ראו כאן רשימות שלי של צמחים להריון- מותר ואסור, וצמחים בהנקה- מה אסור ומה מותר

הרחבת הדעת בנושא

דייסת שיבולת שועל- קוואקר
דייסת שיבולת שועל שידועה גם כדייסת קוואקר, שייכת למשפחת הדגנים, והיא מאזנת את רמות הסוכר והכולסטרול בדם. שיבולת השועל קלה לעיכול, עשירה בסיבים ולכן מסייעת בניקוי רעלים והסדרת היציאות.
כוסמת
מהי הכוסמת, או בשמה המוכר יותר- קאשה? מהם הערכים התזונתיים של הכוסמת ואיך מבשלים כוסמת. מתכון בסיסי נהדר ומתכון מגוון לכוסמת.
גהי - סמנה
סמנה, או גהי, היא חמאה מזוקקת שחלבוני החלב הופרדו ממנה, עד שנוצר נוזל צלול, נקי וטהור שנודע בסגולותיו הרבות. באיורוודה (הרפואה ההודית) הגהי מוגדר כמזון סטוי- מזון שמביא שלווה לתודעה, מרגיע את הנפש ומסכך את אברי הגוף.